skip to Main Content
Menu

Waarom is werken in de horeca nou zo leuk?

Dat is een veel gestelde vraag van mensen die horecamedewerkers de hele dag, avond en nacht zien sjouwen met volle dienbladen, vieze vaat en mooi opgemaakte borden. Daarom is het tijd om uit te leggen waarom werken in de horeca nou juist wél zo leuk is! Het is namelijk meer dan van de bar naar een tafeltje opnemen, het drankje brengen en afrekenen. Maar wat dan precies?

Werken met veel plezier

Vaak hangt er in de horeca, of je het nu hebt over een restaurant, café of lunchroom, een goede sfeer. Samen met je collega’s slepen jullie je door drukke momenten heen en je begint elkaar naar verloop van tijd echt als familie te zien en de zaak waar je werkt, kan zomaar eens je huiskamer worden. Bij iedere horecazaak kom je mensen tegen die een enorme passie hebben voor het vak. Dit brengen zij vaak met veel plezier over naar hun collega’s.

Meer dan een gast

Buitenom je collega’s spelen ook de gasten die bij jou komen een hele grote rol in het werk in de horeca. De ene gast is de andere niet en dat maakt een werkdag in de horeca nou net zo leuk. Want het blijft een spel om het iedereen naar de zin te maken, niet alleen de vaste gasten, maar ook de dagjes mensen! Eén ding is daarin erg belangrijk, namelijk communicatie. Vertel de gast wat je gaat doen, help de gast. Zo voorkom je onduidelijkheden. Laat het een gast even weten als het biertje wat langer duurt, omdat je het fust moet vervangen, in plaats van een kwartier later met het biertje aankomen met de tekst: Ja sorry, het duurde wat langer, het fust was leeg.

Meer dan persoonlijke ontwikkeling

Natuurlijk is het werken in de horeca niet alleen goed voor je persoonlijke ontwikkeling, je verdient er ook je volgende vakantie, een nieuwe telefoon of een avondje zelf lekker genieten mee. Lijkt je werken in de horeca nou echt heel erg leuk? Solliciteer dan nu bij een van onze leuke bedrijven en sluit je aan bij onze familie! Stuur dan een mail naar werken@fabergroep.nl of Whatsapp op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 naar 06-82628063. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

WhatsApp chat